Індійські лікарі спробують врятувати життя 500-кілограмовій єгиптянці

6d1c6d00eb8717cee3db196df5cc50b41486747800

Найважча жінка в світі прибуде до Індії на лікування. 36-річною єгиптянкою займуться мумбайські лікарі, що практикують баріатричну та лапароскопічну хірургію.

Про це повідомляє Hindustan Times , новину передає «Преса України».

Єгиптянка Іман Ахмад Абдулаті, яка важить 500 кілограмів завтра, 11 лютого, прибуде в індійське місто Мумбаї на лікування. Увесь світ дізнався про тяжку хворобу жінки восени минулого року. Лікарі зазначають, що 36-річна жінка страждає на «слонову хворобу» і «порок залоз». Після того, як єгиптянка пережила інсульт, вона веде лежачий спосіб життя. Цією справою зацікавився у минулому році один з найкращих мумбайських лікарів Муффазал Лакдавала.

Він спеціалізується на баріатричній та лапароскопічній хірургії. Лікар захотів допомогти хворій. За допомогою міністра закордонних справ Індії Сушми Сварадж було оформлено візу для Абдулаті, адже вона не могла особисто з’явитись у консульство. Відомо, жінка прибуде до Мумбаї вантажним літаком Airbus 300-600 компанії Egyptair приблизно о 00:40 (за київським часом). Компанія спеціально переробила літак, щоб пацієнтку можна було нормально транспортувати. Одразу після прибуття її доставлять у госпіталь Сайф.

Лікування займе багато часу, тому спочатку будуть проведені аналізи, які допоможуть оцінити стан здоров’я Абдулаті. Декілька операцій проведуть поетапно, щоб гарантувати якісне хірургічне втручання. Спасіння життя єгиптянки обійдеться у чималу суму, тому Лакдавала організував збір коштів на лікування на сайті change.org. Міністр закордонних справ побажала хворій успіхів у лікуванні. У свою чергу, лікар подякував міністру за допомогу у видачі Абдулаті візи, зазначивши, що Сушма Сварадж «дала Іман другий шанс на життя».

Джерело

Antoniuk Kristina