Зовсім совісті не мають: тепер і Руслана з чоловіком розвозитимуть сміття по Україні

cc-3

Міська рада почала вирішувати проблему сміття-візуальним способом та піаром. Знову ж таки просуваючи своїх людей в цей бізнес.

Минулого тижня львів’яни дико втішились новим смітникам, які нещодавно встановили у Галицькому районі, передає Корупція.Інфо

ЗМІ вже їх встигли охрестити “новою технологією по збору ТПВ”, “сучасними інформаційними смітниками”, розповіли, що вони обійшлись у 1,5 млн євро інвестору з США (який був позаштатним радником Садового, а пресувальне обладнання вони орендують у Солар Енерджі Інвестментс, засновником української дочки якої є повний тезка Олександр Костянтинович Ксенофонтов – чоловік Руслани Лижичко, з якими наш мер створив свого часу звукозаписувальну компанію Люксен.

Так ось: ще 21.10.2016 виконком міської ради прийняв рішення №969 під гучною назвою: Про вдосконалення системи збору побутових відходів у м. Львові. Непотрібний документ,  який нічого не регулює, лише затверджує неконкурентні умови на майбутній конкурс Галицької РА під одного учасника – ТОВ Грінера, яка одноосібно і виграла по всьому району центру міста, по всіх 6 лотах.

Ось тут можете почитати рішення і здивуватись від ВДОСКОНАЛЕНОЇ системи збору ТПВ:

11 22

Суть її полягає в тому, щоб встановити не відкриті, а закриті смітники і значно погіршити стан сортування сміття ніж було до цього, але для чого?

Бо якщо раніше сміття сортували на 4 фракції, а саме: ПЕТ-СКЛО-ПАПІР-ЗМІШАНІ, то у вдосконаленні виконкому залишилось три: СКЛО, ВТОРСИРОВАНІ (папір, пластик, метал), ЗМІШАНІ.

В чому суть покращення, спитаєте ви. Адже на пересортовування цього потібно витрачати більше зусиль, викидаючи папір і пляшку з водою, наприклад – мокрий папір вже не відсортуєш, а, отже, втрачається фракція паперу.

Так ось. Саме такі контейнери, трифракційні і мала Грінера, тому під неї і прийняв виконком цю ухвалу. Більше того, є протокол закритого (чомусь) засідання конкурсної комісії Галицької адміністрації, де вказано, що інші учасники – Аве та Тзов Спецавтотранс Львів дали згоду на встановлення контейнерів відповідно до ухвали. Але це нікого не цікавило.

15326530_1286293081428121_3683683423936249488_n

Грінера не має досвіду вивезення ТПВ і програвала на пару грн за тонну в ціні – але всеодно перемогла. По всіх 6 лотах. По всьому Галицькому району – який є центром міста.

Я подумала, окей. Для того, щоб вивозити сміття з центру, а особливо в новорічний період ярмарків і туристів – потрібно мати неаби які потужності.

Але і тут помилилась – бо на конкурсній комісії було зазначено, що там працює всього лиш 3 водії, 3 експедитори, 3 прибиральники і мають вони аж 3 машини на весь центр міста!

А хто відсортувуватиме пляшку від паперу з їхнього ж контейнеру- директор з бухгалтером?

Решта людей дістають зарплату в конвертах? тобто це те ж сама ЛКП Збиранка до червня 2016 року виходить по своїй суті.

У компаній, що обслуговували центр міста десятками років – по 13 машин, 19 водіїв, 33 експедитори, 5 механків, 9 підсобників.

Не віриться, щоб така кількість людей в Грінері впоралась з навантаженням у Львові. Час покаже.

Навряд в це вірять і у Галицькій адміністрації, але ж потрібно в бізнес впустити своїх, а інших приватників(які півроку понаднормово давали раду з вивозом сміття самостійно) викинути з ринку.

Одним словом-сумно. Таким людям, які є зараз при владі у Львові страшно довірити будівництво якогось сміттєпереробного заводу. Бо сміттєспалювальний завод у Познані, за словами Yuriy Kuzko, який був там на екскурсії, коштував майже 5 міліардів грн.

Це страшенні інвестиції, інвестор має бути реальний, а не прокладкою з тисячою грн в статутці.

Має бути неабияка довіра до міської влади. щоб отримати ці гроші.

А в нас – брехня, кумівство і популізм.

Вивезення сміття з центру міста доручають компанії з 3 машинами і 3 водіями.

Сподіваюсь – перевізники таки підуть до суду. З юридичної точки зору-в них є всі шанси оскаржити це рішення Галицької адміністрації. А з фактичної.

Ольга Мелен, Ігор Муравський